Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Idrottslyftet - Rekrytera

(2014-09-30 09:57)
Har din förening möjlighet och ambition att ta emot fler barn och unga som medlemmar?? Då finns det utmärkta möjligheter att få stöd i rekryteringsarbetet via Idrottslyftet/Skåneidrotten!
 

Skatter i föreningar

(2014-09-29 12:40)
Tänk på att de skånska idrottsföreningarna har möjlighet att få hjälp med skatteinformation av vår särskilda idrottsinformatör på Skatteverket, Christina Sandström. Gå samman med några föreningar i er närhet och bjud in Christina.
 
Missa inte chansen till en föreläsning med en riktig inspiratör. Jim Thuresson har bland annat erfarenhet som förbundskapten under 25 år inom basket. När: Onsdagen den 15 oktober kl. 18-21. Var: Yllan konferenscenter i Kristianstad
 
På söndag går Sverige till val och även om idrotten knappast varit en huvudfråga i årets valrörelse har riksdagspartierna gett flera positiva besked om idrottsrörelsens frågor. Men det finns också tydliga skillnader mellan partierna.
 
Ta kontakt med någon av våra konsulenter för att göra en skattning och analys av föreningens verksamhet. Identifiera utvecklingsområden där vi med hjälp av Idrottslyftet kan stötta föreningen.
 
Skåneidrotten har i ca 10 år genom Handslaget och Idrottslyftet fördelat bidrag till anläggningssatsningar, främst för att skapa nya aktivitetsytor för idrottens barn- och ungdomsverksamhet. De senaste åren har stödet för Skånes del omfattat nästa...
 
Den 30 aug hade Skåneidrotten en hearing med 7 politiker från 6 kommuner. Företrädarna var från Bromölla (FP), Eslöv (S), Kävlinge (FP), Lund (M), Malmö (M, MP) samt Trelleborg (C).
 
Skåneidrottens utbildningskatalog, regionala utbildningar och informationskatalog för 2014-2015 är nu klara och kan läsas/laddas ner nedan.
 
Skåneidrotten kommer vara på plats och tillsammans med RF genomföra två seminarier som lyfter den ideella föreningens förutsättningar och behov, föreningar är inte företag - framtidens idrottsförening som en del av Riksidrottsförbundets...
 

Sök LOK-stöd senast 25/8

(2014-08-12 11:15)
LOK-stödsansökan för våren 2014 (period 1/1–30/6) ska ha inkommit senast 25/8. Ansökan sker via föreningens IdrottOnline-sida.
 
SISU Idrottsutbildarna Skåne och Malmö IdrottsAkademi erbjuder en fystränarutbildning för tränare som är verksamma i åldrarna efter pubertet, upp till seniornivå. Denna utbildning innehåller ämnesområden som träningslära, fysiologi och kost....
 
Under våren har Riksidrottsförbundet tillsammans med Forum – idéburna organisationer med social inriktning arrangerat utfrågningar med riksdagspartierna. Alla talade om föreningslivets stora betydelse för Sverige, men få lovade att konkret verka för
 
Pga ett ovanligt stort söktryck under våren är våra kvarstående medel för anläggningsbidrag mycket begränsade. För att alla IF skall få en chans att söka om årets tilldelning har vi beslutat att införa ett sista datum för ansökningar 2014-08-31.
 
Förutom de priser som ingår i Klimatmatchens huvudtävling 1-30 september satsar även flera kommuner på egna priser. Vi presenterar de priser som i skrivande stund är klara men fler kan tillkomma! Glöm inte anmäla laget/lagen/träningstruppen senast...
 
Utbetalning av Skånes idrottsledarstipendier påbörjas idag 10 juni och nu finns även bilderna tillgängliga från galakvällen.
 

Postadress:
Ängelholms Rodd och Kanot Klubb
Staffligatan 8A, Ängelholm
26263 Ängelholm

Kontakt:
Tel: 043110406
E-post: This is a mailto link

Se all info