Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Konståkningsförbundet


I programmet Årets Sockerbagare på Barnkanalen har vi under hösten kunnat följa 12-åriga konståkaren Filippa Grabe som tillsammans med andra bakfantaster tävlat mot varandra i muffinsbakning, tårtgarnering och mycket annat. Med bland annat en tårt...
 
Konståkning är en av tio idrotter som växer mest i Sverige, en effekt av bland annat starka svenska resultat och värdskap för flera lyckade internationella mästerskap. Nu inleds mästerskapssäsongen med SM i Helsingborg 9–13 december, första stora...
 
​I helgen samlas svenska landslaget i synkroniserad konståkning, Team Surprise, tillsammans med åtta andra svenska synkrolag under Pre Event i Landvetter.
 
Linköping står som värdstad när Elitseritävlingarna 5 & 6 går av stapeln i helgen. Helgens tävlingar är sista chansen att plocka ranking-poäng i Elitserien och på så vis knipa de begränsade kvalplatserna till SM-veckan i Helsingborg 10–13 december.
 
I förra veckan kom beskedet att såväl KK Trollhättan- Vänersborg som Karlskrona KK fick ja från Allmänna Arvsfonden på sin ansökan om bidrag till en installation av No Fall. Bägge föreningarna satsar på verksamhet inom det nationella projektet...
 
No Fall-kampanjen 2015 är avslutad och vinnaren är utsedd. Uppsala Allmänna Konståkningsklubb (UAKK), är med hjälp av värdechecken nu ett steg närmre att kunna göra skridskoåkning tillgängligt för funktionsnedsatta i Gränby ishallar.
 
Säsongens premiärtävlingen för Isabelle Olsson blev en segerfylld historia när hon idag åkte hem guldet i Challenger-tävlingen Denkova-Straviski Cup i Sofia, Bulgarien.
 
Svensk konståkning ska vara en sport för alla där glädje, glöd och gemenskap ska genomsyra all verksamhet. Men hur fungerar egentligen svensk konståkning? Vilka grunder vilar vår verksamhet på? Hur kan du som förälder stötta ditt och andras barn?...
 
Förra helgen startade säsongen 2015/2016 med Elitseriepremiären i Luleå. Till helgen är det dags för åkarna på A-tävlingarna att starta sin säsong.
 
Konståkande pojkar från hela Sverige samlades återigen i Katrineholm för det årliga Pojksammandraget. Precis som tidigare år var sammandraget roligt och inspirerande för alla deltagande åkare och deras tränare.
 
Funderar din förening på att installera No Fall, fallskyddet som också är en hoppsele? Genom ett samarbete mellan Svenska Konståkningsförbundet, No Fall, Istech och Movomech kan din förening få chansen att vinna en värdecheck på 150.000 kronor att...
 
I helgen drar tävlingssäsongen igång på allvar när premiärtävlingarna för Elitserien hålls i Luleå.
 
Förra helgen besökte den världskända konståkningstränaren Maurizio Margaglio Sverige och Sollentuna ishall, för en träningshelg tillsammans med 1:a-, 2:a och 3:e-pristagarna i Klubbkampen.
 
Till helgen gästas Quality Hotel Arlanda av svensk konståkning och Utbildningsveckan. Här ska bland annat nya tekniska funktionärer, tävlingsledare och kursföreläsare utbildas. Vi tar pulsen på Caroline Andersson som ansvarar för Utbildningsveckan.
 
Landslagsläger i Stockholm, säsongsupptakter, intervjuer, gästkrönikörer och mycket mer. Konståkningssäsongen är redan igång och på www.skatesweden.se hittar du det allra senaste kring landslaget och våra internationella åkare!
 

Våra sponsorer och samarbetspartners:

jmgraphic
sg1

 

logga_alone_150x56

Stöd Konståkningsklubben Lutz när du handlar på nätet!

 

tant grön

 

Sisu

Postadress:
KK Lutz - Konståkning
Billman, Kornvägen 5
69434 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0730-26 29 19
E-post: This is a mailto link

Se all info