Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Konståkningsförbundet


Till helgen gästas Quality Hotel Arlanda av svensk konståkning och Utbildningsveckan. Här ska bland annat nya tekniska funktionärer, tävlingsledare och kursföreläsare utbildas. Vi tar pulsen på Caroline Andersson som ansvarar för Utbildningsveckan.
 
Landslagsläger i Stockholm, säsongsupptakter, intervjuer, gästkrönikörer och mycket mer. Konståkningssäsongen är redan igång och på www.skatesweden.se hittar du det allra senaste kring landslaget och våra internationella åkare!
 
Med konståkningssäsongen 2015/2016 för dörren samlas nu svenska konståkningslandslaget i Österåkers Sportcentrum i Stockholm i helgen för att visa sina nya program för domare och tränare. Ta chansen att se svenska konståkningseliten tävla, fri entré!
 
Många drömmer om att få tävla i ett stort mästerskap. För en del stannar det vid en dröm. Men det finns fler sätt att delta på de stora arenorna än att tävla. Möt Anna Burwall som efter avslutad TS-utbildning tog en annan väg till EM.
 
Viktoria Helgesson sa adjö till sin aktiva tävlingskarriär i och med Elitseriefinalen i april. Men skridskorna har inte samlat ett endaste dammkorn, inte heller engagemanget i sporten. I dagarna stod det klart att hon blir projektet Jämlik Ishall.
 
Den 1 juli deltar Svenska Konståkningsförbundet på Idrottens Dag i Almedalen. Det är första gången som förbundet deltar i politikerveckan i Almedalen, för att belysa sporten och dess utmaningar.
 
Familjen till bortgångna Marina Johansson startade i samband med Minnesgudstjänsten i november 2011 en Minnesfond. Idag, tisdag den 16 juni som är Marinas födelsedag, delas det fjärde stipendiet ut ur fonden. Mottagare är Matilda Algotsson, Solna.
 
I helgen fattade ISU Council (International Skating Union) beslut om att förlägga VM i synkroniserad konståkning till Stockholm 2018. Evenemanget kommer att äga rum på Hovet den 6-7 april 2018.
 
Turen bakom kulisserna har nu kommit till den sista och tredje parten i vår tekniska panel. Som ytterst ansvarig i panelen har den Tekniska Kontrollanten (TC) sista ordet på första parkett.
 

Ingen Synkro till OS 2018

(2015-06-08 21:01)
Idag kom beslutet från IOK om att Synkro inte kommer med till Vinter-OS 2018. Läs mer om förbundets reaktioner på beslutet.
 
Vi fortsätter följa personerna bakom kulisserna. Idag har turen kommit till Tekniska Specialisten Filip Stiller vars uppgift på tävling är att identifiera de tekniska element åkaren utför, och utifrån regelverket avgöra svårighetsnivån.
 
På första parkett, i den tekniska panelen sitter en av tävlingens viktiga kuggar, Data- och videooperatörer. För dem är samarbete, smidighet och flow mantrat under tävlingsdagen. DVO är en viktig och rolig funktion med kort utbildningsväg.
 
Klubbkampens tätstrid pågick hela vägen till det sista skäret under EM i konståkning men till slut segrade stockholmsbaserade klubben KK Sollentuna!
 
Nu står det klart att IFK Helsingborg anordnar SM-veckan 2015–2016 den 9–13 december.
 
I helgen ska världens bästa lag i synkroniserad konståkning koras när VM hålls i Hamilton, Kanada. 25 lag gör upp om medaljerna i konståkningens lagsport, varav två från Sverige – Team Surprise och Team Boomerang.
 

Våra sponsorer och samarbetspartners:

jmgraphic
sg1

 

logga_alone_150x56

Stöd Konståkningsklubben Lutz när du handlar på nätet!

 

tant grön

 

Sisu

Postadress:
KK Lutz - Konståkning
Billman, Kornvägen 5
69434 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0730-26 29 19
E-post: This is a mailto link

Se all info